March 6, 2023

Circuit în sudul Italiei

În luna august a acestui an am reușit să facem posibil circuitul în superba regiune Campania, din sudul Italiei, împreună cu cei care au dorit să călătorească împreună cu noi. Cu toate că vremurile acestea în care traim sunt imprevizibile, am reușit să avem o experiență frumoasa împreuna cu cei 20 de participanți care ni s-au alăturat. Am avut parte cu toții de niște experiențe minunate și am avut ocazia să admirăm niște destinații uluitoare ale Italiei.

Vă vom prezenta în continuare frumoasele locații vizitate în circuitul nostru, experiențele trăite, dar și câteva sfaturi pentru cei care plănuiți să ajungeți în locațiile menționate de noi. Poate cândva chiar împreună cu agenția noastră, dar dacă veți merge individual, sfaturile noastre sperăm să va fie utile.

Napoli

Circuitul în frumoasa regiune a Italiei a început cu orașul Napoli, locul unde s-a născut faimoasa Pizza. Numele orașului provine de la cuvântul Neapolis, care înseamnă nou. Napoli este un oraș în care nume sonore precum Giotto, Rossini, Boccacio și Petrarca și-au petrecut o parte din viață. De asemenea în Napoli se află cea mai veche universitate construită în secolul X de către Frederic al II-lea al Sfântului Imperiu Roman , fiind una dintre primele universități din lume, dar si cea mai veche universitate laică.

Prima oprire din Napoli a fost la faimosul muzeu Arheologic, unde am rămas uimiți de frumoasele sculpturi și lucrări expuse în muzeu, dar și de design-ul exterior si interior a muzeului.

De asemenea, pe lângă frumoasele exponate, care pot fi admirate, interiorul muzeului te face să nu admiri doar sculpturile grandioase și frumoase, ci și împrejurimile in care te afli.

Vizita noastră in orașul Napoli a continuat cu o plimbare pe străzile acestuia, unde am putut admira străduțele lui unice, acele străzi foarte înguste, încadrate de clădiri în diferite culori.

Am admirat și frumoasa galerie Umberto I , binecunoscutul teatrul San Carlo, portul, castelul Nuovo de la departare si clădirile frumos poziționate pe deal, pe care le-am admirat în timp ce ne plimbam prin Piazza del Plebiscito.

Dacă ajungeți în Napoli, neaparat trebuie să vizitati castelul Nuovo, castelul dell’Ovo si să faceți o pauză de masă la pizzeria Sorbillo, despre care se spune că servesc una dintre cele mai bune pizza din Napoli. Noi nu am mai ajuns, dar cu siguranță vom merge data viitoare.

Pompei

Pompeii a fost atracția principală a celei de a doua zile a circuitului nostru.

Pompeii a fost un oraș roman aflat în apropierea orașului Napoli. Acest loc a fost cândva un frumos oraș, distrus și acoperit cu cenușă datorita erupției vulcanului Vezuvius în data de 24 august 79 d.Hr., Ce este interesant este faptul că vulcanul a erupt la numai o zi după o sărbătoare numită Vulcania, închinată zeului Vulcanus. Vechiul oraș a fost descoperit în anul 1748, după ce alt oraș, cuprins de erupția Vulcanului și anume Herculaneum, a fost descoperit.

În prezent Pompeii este una din cele mai importante atractii ale Italiei și am avut și noi prilejul de a ajunge in această faimoasa locație.

Este impresionant sa te plimbi pe străzile acestui oraș, știind ca acum sute de ani, oamenii trăiau aici și știind de tragicul eveniment de care au avut parte.

Se pot admira spații, care cândva au fost casele localnicilor, străduțe întortocheate, vile care au aparținut celor cu un statut politic important, sau celor înstăriți.

Se poate admira și Coloseumul, unde se țineau lupte și se făceau spectacole pentru oameni în trecut . Impresionantă este priveliștea asupra muntelui Vezuviu, care poate fi admirată din unele părți ale orașului. Pe unii pereți ai caselor au ramas inscripții și desene. Este absolut uluitor cum acest oraș dezvăluie detalii despre viața citadină în Imperiul Roman aflat pe culmile dezvoltării sale.

Un loc cu adevărat spectaculos, care nu trebuie ratat dacă ajungeți în Pompeii, este locul numit „ORTO DEI FUGGIASCHI”, unde se pot vedea mulajele a 13 victime cuprinse de erupția vulcanului.
Puteți citi mai multe despre acest loc aici.

Pompeii a fost ultima destinație înainte de a ne îndrepta spre frumoasa Coastă Amalfi.

Sorrento

În Sorrento ne-am cazat și am vizitat superbele destinații din împrejurimi, dar ne-am și bucurat de frumusețile acestui oraș din provincia Napoli.

Frumosul oraș Sorrento, am avut ocazia să îl vizităm în fiecare zi, datorită faptului că am ales să ne cazăm aici. Orașul este fermecător, mai ales pe timpul nopții când este foarte populat și animat. Este un oraș cu o multitudine de restaurante elegante și hoteluri, unele dintre ele oferind o priveliște incredibilă asupra orașului și a portului, deoarece sunt poziționate pe stânci.

Un restaurant impresionant, unde am luat cina într-una din serile petrecute în Sorrento, se numește Belair. Este un hotel, dar pot cina și cei care nu sunt cazați aici. Priveliștea pe care am avut-o în timpul cinei ne-a lăsat fără cuvinte.

De asemenea, acest oraș este splendid și pe timpul zilei, datorită plajelor aflate pe pontoane, de pe care se coboară în apă.

Ce este într-adevăr special la acest oraș din regiunea Campania sunt clădirile de pe stânci și faptul că pentru a ajunge din port în centrul orașului trebuie urcat ori cu liftul, ori pe niște scări ( este un drum absolut superb pe scări) și se pot admira yahturile parcate in portul Sorrento.

Sorrento este considerat ca fiind orașul de unde începe Coasta Amalfi și de asemenea este și punctul de unde se poate ajunge în oricare dintre destinațiile uimitoare de pe coastă.

Positano & Amalfi

Următoarele 2 zile din circuitul de pe Coasta Amalfi le-am petrecut în Positano și Amalfi. În Positano am mers în ambele zile, iar în Amalfi într-o singură zi.

Prima zi am ajuns în Positano cu un autocar, dar noi vă sugerăm să mergeți cu barca, sau cu mașina, deoarece peisajele devin tot mai uluitoare pe măsură ce vă îndreptați spre frumosul orășel. Și din autocar am putut admira frumusețile Coastei, dar din mașină cu siguranță se vad și mai bine și vă puteți opri pentru poze.

Prima reacție când am coborât din autocar a fost una de uimire când am văzut casele superb colorate ce se întindeau pe coastă. A fost puțin de coborât pentru a ajunge în Positano, dar a meritat plimbarea, deoarece pe măsură ce coboram, acele clădiri frumos colorate erau tot mai aproape de noi.

De cum am intrat în oras, faimoasa imagine a orașului Positano, cu clădirile de diferite culori, dând impresia unei forme triunghiulare, începea să prindă contur și desigur, primul lucru pe care l-am facut, a fost să ne îndreptăm spre capătul faimoasei plaje Spiaggia Grande, de unde am putut admira imaginea superbă a orașului Positano.

O imagine splendidă asupra orașului poate fi admirată dintr-un punct mai înalt, fie de pe o terasa Rooftop, fie de pe terasa unui hotel, sau pur și simplu urcând scările care se află lângă Spiaggia Grande, scări care duc de asemenea spre Hotelul Le Sirenuse, cunoscut pentru superba panoramă pe care o oferă asupra orașului.

Plimbarea pe străduțele strâmte ale orașului ne-a rămas întipărită în memorie, împreună cu imaginea magazinelor cochete aflate la fiecare colț de stradă, tavernele specific italienești și oamenii foarte liniștiți și veseli plimbându-se pe îngustele străduțe, unii venind de la plajă, alții frumos îmbrăcați, probabil îndreptându-se spre unul dintre elegantele restaurante prezente în acest orășel, plus faptul că în momentul în care ieșeam de pe străduțe sau ajungeam într-un punct mai înalt al orașului, ne întâlneam cu superba priveliște care face Positano atât de fermecător. Totuși, este important de menționat faptul că Positano nu este doar despre faimoasa imagine care este simbolul orasului, ci si despre atmosfera si modul in care te face să te simți, dându-ți impresia că parcă ai fi un personaj dintr-o frumoasă poveste de dragoste.

Un lucru important de menționat, este faptul că unele retaurante și terase rooftop se deschid doar la ora 19 și majoritatea teraselor și restaurantelor sunt deschise până la ora 15, după care se închid până la ora 19.
Noi am ales restaurantul Rada Bistro, care se află chiar lângă plajă principală și oferă o priveliște minunată din orice loc ați sta. Mâncarea a fost foarte bună și personalul foarte drăguț și amabil. Rada are și terasă rooftop, dar nu era deschisă la ora amiezii când am mers noi. Priveliștea a fost minunată și de la terasa de lângă plajă, a fost o adevarată plăcere să ne luam prânzul într-un asemenea loc.

Croaziera către Positano și Amalfi

Prima oprire a fost in Amalfi, orașul care dă denumirea Coastei, unde am făcut o frumoasă plimbare prin oraș și am vizitat superba catedrală aflată centrul orășelului.

Amalfi și de fapt toată coasta este faimoasă pentru Limoncello și alte preparate pe bază de lămâie. Lămâia este de asemenea un simbol al orașului Amalfi fiind prezentă pe o multitudine de suveniruri de la obiecte de îmbrăcăminte, la accesorii, magneți ș.a, existând de asemenea și o multitudine de feluri de mâncare și băuturi pe bază de lămâie. Noi am mâncat o combinație foarte interesantă atât ca aspect cât și ca și gust

Dacă ajungeți in Amalfi, merită să profitați de preparatele specifice acestei zone și să nu plecați fără o sticla de Limoncello, pe care o puteți găsi la fiecare tarabă și magazin.

După câteva ore de plimbare prin orașul Amalfi, ne-am întors pe barcă pentru a ne îndrepta spre Positano, unde urma să petrecem restul zilei.

Positano

De data aceasta am ajuns în Positano cu barca și am avut ocazia să admirăm niște peisaje absolut superbe pe măsură ce ne apropiam de frumosul oraș de pe Coasta Amalfi. Nu degeaba se spune că Positano se vede cel mai bine de pe barcă.

Această frumoasă zi in Positano am petrecut-o stând la plajă si plimbându-ne prin femrecătorul orășel, parcă desprins din poveste.
Din orice parte a plajei priveliștea este minunată. Prețul șezlongurilor din primele rânduri este 35 de euro, iar a celor din rândurile de la mijloc și din spate este 25 de euro. Plaja este foarte mare și sunt puține șanse să nu găsiți un șezlong.
Spiaggia Grande este cea mai populară plajă din Positano, tocmai pentru că oferă această priveliște superbă a orașului din oricare parte ai sta, inclusiv din apă. Este o senzație minunată să înoți în timp ce admiri niște peisaje atât de frumoase.

Coasta Amalfi este o zonă cu locuri parcă desprinse din povești. Noi în acest circuit am ajuns doar în Positano și Amalfi, datorită faptului că am stat doar câteva zile și nu am avut suficient timp. Ravello, Maiori, Praiano, Atrani, Minori și Fuore sunt de asemenea niște locații spectaculoase, pe care plănuim să le includem în viitorul circuit pe Coasta Amalfi, un circuit dedicat special acestei zone a coastei și desigur, va fi inclus și Positano, care ne-a impresionat prin farmecul său.

O activitate care pe care nu trebuie să o ratați în această zonă suoperbă a Italiei , este închiriatul unei bărci pe timpul apusului. Majoritatea celor care se ocupă cu închiriatul bărcilor au opțiunea de a va lua o barcă special pentru admirarea apusului. Noi am luat barca înapoi spre Sorrento și am admirat un apus spectaculos. Este minunat să vezi cum apune soarele în mare în timp ce ești pe barcă.

Și ajungem și la ultima destinație uimitoare din regiunea Campania, o destinație preferată de multe personalități binecunoscute din întreagă lume, o destinație care l-a inspirat pe Frank Sinatra și care a compus piesa numită „Isle of Capri”

Insula Capri

Din Sorrento pînă în portul Marina Grande din Capri am mers cu barca, urmând ca mai apoi să luăm o barcă special pentru a explora superba insulă și pentru a o admira de pe mare. Primul lucru care trebuie făcut dacă ajungeți în Capri este să faceți o plimbare cu barcă. Din păcate nici măcar pozele nu pot reproduce frumusețea acestui loc și mai ales nu pot descrie ce am simțit în momentul în care ne-am dat seama ce minunății ne este dat să vedem.

Barca ne-a dus printre stânci, în peșteri renumite ale insulei precum Grotta Bianca, am admirat vilele luxoase ale unor personalități precum Armani, Sophia Loren Pirelli, Swarovski, Donatella Verasce, Curzio Malaparte, am privit cu uimire numeroasele yacht-uri ale milionarilor ancorate, iar când un yacht ni se părea superb, apărea altul și mai spectaculos și opulent. Am admirat frumoasa plajă Marina Piccola, unde un șezlong costă 35 de euro și oricine poate petrece o zi pe această superbă plajă. Emblematicele stânci numite Faraglioni ne-au încântat cu frumusețea lor împreună cu toate formațiunile stâncoase pe care le-am putut admira de pe barcă.

După ce am înconjurat insula cu barca, am urcat în cea mai înaltă localitate , numită AnaCapri, unde se poate ajunge urcând cele 921 de trepte pe jos sau cu telecabina. Noi am ales telecabina.

Această localitate este plină de magazine, hoteluri ,terase și este o adevarată plăcere să te plimbi pe străduțele înguste, străduțe a căror farmec o impresionau chiar și pe Sophia Loren. De asemenea priveliștea care poate fi admirată după ce cobori din telecabină te lasă fără cuvinte. Fiind cea mai înaltă localitate din Capri, sunt diferite locuri care oferă o priveliște splendidă asupra insulei.

Un loc absolut superb care merită văzut sunt grădinile lui Augustus, de unde se poate admira o priveliște spectaculoasă asupra emblematicelor stânci Faraglioni.

De asemenea un alt loc, care merită văzut este Villa lui Tiberius, al doilea împărat al Romei. Vila acum este o ruină, dar zona unde este amplasată și priveliștea care se poate admira din locul unde cândva a fost vila unui împărat sunt spectaculoase.

Experiența din circuitul pe Coasta Amalfi a fost o experiență pe care cu siguranță nu o vom uita prea curând și deja ne gândim la viitorul traseu în această superbă zonă. Pentru a putea fi la curent cu viitoarele circuite, vă invitam să vă abonați la Newsletter-ul de pe site și să ne urmăriți pe rețelele de socializare, unde postăm mereu proiectele viitoare și experiențele din circuitele trecute. De asemenea puteți urmări experiențele din traseele realizate aici pe site la secțiunea „circuite realizate”.

Destinations

Other articles

O zi la castel

Într-o zi superbă de vară a lunii iulie, am decis să facem o vizită castelului Bethlen Haller din Cetatea de Baltă, unde...

7 atracții turistice în Roma

Roma, un oraș plin de istorie se află în partea central-vestică a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru. Roma este...

Circuit în sudul Italiei

În luna august a acestui an am reușit să facem posibil circuitul în superba regiune Campania, din sudul Italiei, împreună cu cei...