martie 6, 2023

7 atracții turistice în Roma

Roma, un oraș plin de istorie se află în partea central-vestică a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru. Roma este orașul imaginației creative a trecutului.

Un lucru interesant și mai puțin știut despre o atracție importanta a orașului și anume Fontana di Trevi este faptul că aceasta este alimentată de singurul apeduct antic încă în folosintă numit Aqua Vergine. Acesta poate fi văzut coborând 9 metri din locul numit Vicus Caprarius.

7 obiective turistice care nu trebuie omise în timpul unei călătorii în orașul Roma:

1.Bisericile cu picturile lui Caravaggio:

Biserica Sant Agostino

Biserica Santa Maria del Popolo

Biserica San Luigi dei Francesi

2. Statuile lui Michelangelo:

Figura lui Moise din Basilica di San Pietro in Vincoli

Hriston Înviat din Basilica Santa Maria sopra Minerva

La Pietà din Basilica San Pietro

3. Villa Borghese

Pe lista obiectivelor mai puțin vizitatw, dar care nu trebuie omise în timpul unei călătorii în Roma, se află Villa Borghese cu grădinile sale impresionante. În Galleria Borghese întâlnim faimoasa pictură „ Amorul sacru și Amorul profan” a pictorului Tiziano și pictura lui Bernini „Apollo e Daphne”.

4. Basilica San Clemente

A patra atracție de pe listă este Basilica San Clemente unde se poate admira mozaicul bisericii din secolul XII si biserica subterană construită în secolul al IV-lea.

5. Ușile de bronz

Ușile de bronz din Curia Iulia, mutate în Bazilica papală San Giovanni in Laterano.

6. Templul lui Romulus

O alta atracție care merită menționată este Templul lui Romulus (Valerius Romulus, fiul împaratului Maxentius, posibil templul lui Jupiter Stator), care se găsește în Forul Roman pe latura de nord, lângă Templul lui Antoninus Pius și al Faustinei.

Destinații

Alte articole

O zi la castel

Într-o zi superbă de vară a lunii iulie, am decis să facem o vizită castelului Bethlen Haller din Cetatea de Baltă, unde...

7 atracții turistice în Roma

Roma, un oraș plin de istorie se află în partea central-vestică a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru. Roma este...

Circuit în sudul Italiei

În luna august a acestui an am reușit să facem posibil circuitul în superba regiune Campania, din sudul Italiei, împreună cu cei...