7 atracții turistice care merită vizitate în timpul unei călătorii în Roma

„Travel is still the most intense mode of learning”

Roma, un oraș plin de istorie se află în partea central-vestică a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru. Roma este orașul imaginației creative a trecutului.

Un lucru interesant și mai puțin știut despre o atracție importanta a orașului și anume Fontana di Trevi este faptul că aceasta este alimentată de singurul apeduct antic încă în folosintă numit Aqua Vergine. Acesta poate fi văzut coborând 9 metri din locul numit Vicus Caprarius.

Poză realizată în timpul unui circuit realizat în anul 2016
7 obiective turistice care nu trebuie omise în timpul unei călătorii în orașul Roma:

1.Bisericile cu picturile lui Caravaggio:

Biserica Sant Agostino

Biserica Santa Maria del Popolo

65Biserica San Luigi dei Francesi

2. Statuile lui Michelangelo:

Figura lui Moise din Basilica di San Pietro in Vincoli

Hriston Înviat din Basilica Santa Maria sopra Minerva

 La Pietà din Basilica San Pietro

Figura lui Moise din Biserica San Pietro in Vincoli

3. Pe lista obiectivelor mai puțin vizitatw, dar care nu trebuie omise în timpul unei călătorii în Roma, se află Villa Borghese cu grădinile sale impresionante. În Galleria Borghese întâlnim faimoasa pictură „ Amorul sacru și Amorul profan” a pictorului Tiziano și pictura lui Bernini „Apollo e Daphne”.

4. A patra atracție de pe listă este Basilica San Clemente unde se poate admira mozaicul bisericii din secolul XII si biserica subterană construită în secolul al IV-lea.

5. Ușile de bronz din Curia Iulia, mutate în Bazilica papală San Giovanni in Laterano.

6. O alta atracție care merită menționată este Templul lui Romulus (Valerius Romulus, fiul împaratului Maxentius, posibil templul lui Jupiter Stator), care se găsește în Forul Roman pe latura de nord, lângă Templul lui Antoninus Pius și al Faustinei.

7. Ultima atracție de pe listă este Biserica Sfintilor Cosma si Damian, unde se poate admira mozaicul din apsidă, unul dintre cele mai frumoase mozaicuri ale Romei, iar la intrarea în biserică se pot observa frumoasele uși antice din bronz.

Recommended Posts